Финал на конкурса „Музикална въртележка“ в Плевен тази събота

Общество


В Плевен тази събота, 12 октомври, ще бъде белязана от кулминацията на Националния конкурс за нова детска песен „Музикална въртележка“. Мая Паскова, секретар на Народно читалище „Съгласие 1869“, разкри подробности за събитието. Концертът ще се проведе в зала „Емил Димитров“ на читалището и ще включва изпълнения на 12 финални песни. Техните автори могат да изберат дали песните ще бъдат изпълнени от избран артист или от Вокална група „Арлекино“, ръководена от Виолета Боянова.

Песните ще бъдат оценени от жури, включващо именитите музиканти проф. Пламен Джуров, доц. д-р Момчил Георгиев, Хайгашод Агасян, Ивайло Атанасов и Десислава Костантинова. Те ще обявят победителите на първо, второ и трето място. Общият награден фонд е 8000 лв., предоставен от Община Плевен, която също ще избере своя фаворит. Публиката също ще има възможност да гласува за своя предпочитана песен по време на концерта.

Водеща на събитието ще бъде актрисата Здрава Каменова. Записите на всички финални песни в изпълнение на Вокална група „Арлекино“ ще бъдат събрани в албум, който ще се разпространява безплатно до образователни институции и ще бъде записан в студиото на Максим Горанов.

Тази година „Музикална въртележка“ се провежда в чест на 155-ата годишнина на читалище „Съгласие 1869“. Конкурсът получава подкрепа в размер на 36 000 лв. от Национален фонд „Култура“, като читалището допринася с допълнителни между 15 000 и 20 000 лв.

Източник на информацията: БТА.