Концерт на операта „Бохеми“ открива фестивал Лауреатски дни в Плевен

Общество


Концертното изпълнение на операта „Бохеми“ от Джакомо Пучини ще бъде едно от забележителните събития в програмата на Международния музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова“. Тази вечер Художествена галерия „Илия Бешков“ ще бъде домакин на постановката, съобщават от Плевенска филхармония.

Под диригентството на маестро Григор Паликаров, Пловдивската опера ще представи произведението на Пучини. В главните роли ще чуем солистите: Михаил Михайлов в ролята на Рудолф, Валери Труманов като Марсел, Алпер Юнлютюрк като Шонар, Божидар Божкилов в образа на Колин, Пламена Гиргинова като Мими и Димитрина Кечеджиева в ролята на Мюзета. Режисурата е поверена на Нина Найденова.

Тазгодишното издание на Лауреатски дни „Катя Попова“ събира над 600 изпълнители, от които 60 са носители на високи отличия от престижни международни конкурси. В рамките на 18 дни, Плевен ще бъде сцена на 13 впечатляващи музикални събития.

Фестивалът ще трае до 25 октомври и се организира с подкрепата на Община Плевен и Плевенска филхармония, като е под патронажа и с финансовата помощ на Министерството на културата.

Източник: БТА