Плевен приема Teen Boom Fest с рекорден брой посетители днес

Общество


Днес Плевен се превръща в сцена за първото издание на Teen Boom Fest, който събира едни от най-популярните инфлуенсъри, актьори, влогъри и певци пред централния площад „Възраждане“. Шатрите с участниците се разполагат около сцената, за да приветстват публиката.

Стартирането на фестивала бе официално обявено от председателя на Общинския съвет в Плевен, доц. д-р Иван Малкодански. Според думите на организаторите, Плевен поставя рекорд със забележителните 1500 посетители, влезли в рамките на първия час на фестивала.

Артьом Анатолиевич, един от организаторите, сподели, че Teen Boom Fest е кауза, която вече пет години насърчава младите хора към позитивизъм. Целта е да се предаде посланието „Не на алкохола, не на наркотиците, не на агресията и насилието в училище“, обединено тази година под мотото „Избери доброто!“.

Фестивалът предлага два основни модула – фен среща с известни личности от социалните мрежи и телевизията, и поп концерт. Завършекът на събитието ще бъде отбелязан с впечатляваща заря над Плевен.

Събитието се реализира с подкрепата на Община Плевен и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Информацията е предоставена от Българската телеграфна агенция (БТА).