Младежка филхармония „София“ с впечатляващ концерт на Лауреатски дни „Катя Попова“.

Последни новини


На 15 октомври, в рамките на XXXII издание на Международния музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова“ в Плевен, на сцената на Художествена галерия „Илия Бешков“ ще се представи Младежка филхармония „София“ от Национално музикално училище „Любомир Пипков“ – София под диригентството на Славил Димитров. Концертът започва в 19:00 часа и е с вход свободен.

В програмата на концерта са включени разнообразни музикални произведения: Концерт за виолончело и оркестър, първа част от Йохан Кристиан Бах, „Бароково фламенко“ от Дебора Хенсън-Конант, дует на Янка и Иван от оперетата „Българи от старо време“ от Асен Карастоянов, Концерт за пиано и оркестър № 3 до минор, първа част от Л. Бетовен, Фантазия „Златното петле“ от Н. Римски-Корсаков, Концерт за виола и оркестър, първа част от Хофмайстер, Концерт за цугтромбон и оркестър, първа част от Л. Грьондал, Концерт за кларинет и оркестър, втора част от В. А. Моцарт, „Военно концертино“ от Бекман и Концерт за валдхорна и оркестър № 1, първа част от Рихард Щраус.

Солистите, които ще участват в тази музикална вечер, са Александра Либензон (виолончело), Никол Самарева (арфа), Леа Тодорова (сопран), Любомир Шарков (тенор), Виктор Василев (пиано), Дара Карагьозова (цигулка), Павел Копев (виола), Макс Стоянов (цугтромбон), Димитър Димитров (кларинет), Алекс Стойнев (саксофон) и Цветелина Занкова (валдхорна).

Фестивалът се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на културата на Република България, а съорганизатори са Община Плевен и Плевенска филхармония.