Започват ученическите игри в Плевен с футболни срещи 18 октомври

Общество


В Плевен стартират ученическите игри за учебната година 2024/2025 г. с футболни турнири, които ще се проведат на 18 октомври. Това беше обявено на техническа конференция, посветена на спортовете футбол, волейбол и баскетбол, организирана от Община Плевен.

Учениците ще се състезават в три възрастови категории: 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас, като само в дисциплината футбол ще участват всички три групи. Волейболът и баскетболът са запазени за най-големите – за момичета и момчета от 11-12 клас, подчерта Ваня Първанова, началник на отдел „Спорт“ в Община Плевен.

В баскетболните състезания при юношите ще участват шест отбора, докато при девойките са заявени два. В волейболните надпревари участват по пет отбора във всяка категория на пола.

Съгласно регламента на ученическите игри, в мачовете по футбол могат да участват смесени отбори от момчета и момичета. В тази дисциплина заявките са както следва: девет отбора за 5-7 клас, 12 за 8-10 клас и 11 за 11-12 клас, допълни Първанова.

На конференцията присъстваха и главните съдии на състезанията. Предстои изготвянето на програмата, която ще бъде публикувана на сайта на Община Плевен.

Футболните мачове ще се играят на изкуствения терен над стадиона, баскетболните състезания ще се проведат в зала „Балканстрой“, а волейболните в зала „Спартак“.

Източник на информацията: БТА.

Вашият коментар