През деня слънчево, повече облаци над Североизточна и Централна България

Плевен днес


Разбира се! Ето парафразирана версия на статията:

Днес времето ще бъде предимно ясно и слънчево. В по-голямата част на Североизточна България облачността ще бъде значителна, а около обяд тя ще покрие и Централна България, но ще намалее до края на деня.

Минималните температури ще варират между 4 и 9 градуса, като в София ще бъдат около 5 градуса, предаде БГНЕС.

Вятърът ще бъде слаб до умерен, идващ от изток, а в Източна България временно ще духа силно от север. Максималните температури ще се движат от 13 градуса в североизточните области до 20 градуса в крайния югозапад, като в София ще бъдат около 16 градуса. Величината на температурата във Велико Търново, Шумен и Ямбол ще бъде 14 градуса, в Плевен и Русе – 15, в Благоевград и Пловдив – 18 градуса, а в Сандански – 20.

В планинските райони ще има променлива облачност. Вятърът ще бъде до умерен, а на най-високите върхове на Рила и Пирин временно ще бъде силен и ще духа от северозапад. Максималната температура на 1200 метра надморска височина ще бъде 10-11 градуса, а на 2000 метра – около 4 градуса.

По черноморското крайбрежие ще има значителна облачност преди обяд над северната част, а следобед над южната. Ще духа от умерен до силен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13 и 16 градуса – във Варна 15 градуса, а в Бургас 16. Температурата на морската вода ще бъде 20-21 градуса с вълнение на морето от 3-4 бала.

Над Балканския полуостров времето ще е прохладно и с разкъсани облаци. Дневните температури ще бъдат 16 градуса в София, 15 в Букурещ, 17 в Истанбул, 19 в Белград, 20 в Солун, 21 в Скопие и 22 в Атина.

Информацията в статията е предоставена от dnes.bg.