Стартират ученическите игри за 2024/2025 в Плевен: футболът води!

Последни новини


Започна общинският етап на Ученическите игри за учебната 2024/2025 година в Плевен, като състезанията ще се проведат в три спорта през октомври и ноември. Според организаторите, Община Плевен ще даде старт на игрите с футбол, волейбол и баскетбол за старша възрастова група — юноши и девойки от XI до XII клас. В състезанията ще участват 32 училищни отбора от 19 учебни заведения.

Футболният турнир започва на 18 октомври с мачове на 11 отбора от XI-XII клас и 12 отбора от VIII-X клас, като девет отбора от най-малката възрастова група V-VII клас ще се включат в следващите дни. Организаторите отбелязват, че „общинският кръг на Ученическите игри по футбол се провежда със съдействието на Областния съвет на БФС – Плевен“ и всички мачове ще се състоят на изкуствено игрище зад стадион „Плевен“.

Състезанията по волейбол ще се състоят в периода от 25 до 29 ноември в спортна сграда „Спартак“, където пет отбора за юноши и пет отбора за девойки ще се борят за първото място.

Баскетболният турнир е планиран да се проведе в зала „Балканстрой“ между 18 и 22 ноември, с участието на шест отбора за юноши и два отбора за девойки.

Организаторите посочват, че „Общинският етап на Ученическите игри за учебната 2024/2025 година се провежда съгласно Правилата за организиране и провеждане на Ученическите игри“, утвърдени със заповед на Министъра на младежта и спорта.