Мъж от Левски задържан, предал предмети от кражба на „Ситроен“.

Полиция

Плевен, 18 октомври 2024 г. – Според информация от информационния бюлетин на Министерството на вътрешните работи (МВР) – Плевен, на 16 октомври в град Левски е задържан 25-годишен мъж. Той е предал туба с бензин, документи за превозно средство и други вещи, които е взел от незаключен товарен автомобил. Мъжът е задържан за 24 часа, като по случая е образувано бързо производство.

В село Глава на 17 октомври е открито неправомерно присъединяване към електроразпределителната система в частен имот. Започнало е досъдебно производство, като предстои извършване на разпити и техническа експертиза.

В същия период са задържани двама непълнолетни, извършили грабеж в град Долна Митрополия. Те са влезли със сила в дома на 61-годишен мъж и са отнели пари и лични вещи. В хода на разследването е установено, че извършителите са се опитали да ограбят и 84-годишен жител на града. По случая продължава работа под контрола на Районната прокуратура в Плевен.

Служителите на пожарната безопасност са реагирали на няколко сигнала в региона. В Кнежа са локализирани и погасени запалени отпадъци, а в землищата на селата Еница и Петърница са потушени пожари на сухи треви и растителност. Рано тази сутрин е регистриран пожар в къща в село Горни Дъбник, където предстои изясняване на причините и нанесените щети.