Над 30 производители участват на фермерския пазар в Плевен днес.

Последни новини


На 18 октомври 2024 г., в Плевен се проведе второто издание на Фермерския пазар, с участие на над 30 фермери, земеделски производители и занаятчии от региона и страната. Организатори на събитието са Община Плевен, общинската фирма „Тибор“ ЕАД и социалната платформа „Фермерски пазар ОТ БГ“. Пазарът се организира всеки трети петък на месеца и продължава от 10:00 до 18:00 часа в района на Кооперативния пазар.

Асортиментът на пазара този месец е изключително богат. Посетителите могат да намерят разнообразие от продукти, между които сирене и кашкавал, мляко и млечни изделия, катък, колбаси, пчелен мед, билки, комбуча, жив оцет, зеленчуци, тахан, козметика от лавандула, сиропи и сладка от арония, вино, шафран, тикви и много други интересни продукти. Участниците са на разположение за въпроси относно качеството на предлаганите храни и изделия.

Завършека на събитието е отбелязан с томбола, в която един от посетителите, закупили продукт от пазара, ще спечели торба с разнообразни продукти от всички изложители.