Спартак Плевен печели първа победа в новия сезон на НБЛ.

БАСКЕТБОЛ Спорт


Отборът на Спартак Плевен постигна първата си победа за сезона в първенството на Sesame НБЛ, след като в третия кръг се наложи над Миньор 2015 с резултат 89:75 в зала „Балканстрой“. Въпреки равностойното първо полувреме, през втората част „синьо-белите“, водени от треньора Любомир Минчев, надделяха благодарение на по-добрата си игра, нанасяйки второ поредно поражение на тима от Перник, ръководен от Георги Младенов.

За Спартак отново на разположение бяха играчите Крис Минков и Виктор Гергов, докато Миньор разчиташе на новото си попълнение Антонио Бъркс, който дебютира официално. След тази среща, балансът на Плевен включва една победа и една загуба, докато Миньор има една победа и две поражения. Спартак ще гостува на Левски на 28 октомври, докато Миньор ще почива.

Първоначално и двата отбора акцентираха на играта под коша. Дерек Кълвър и Милен Захариев изпъкнаха с индивидуални акции и силна защита, давайки на Спартак лек превес. Борислав Младенов беше основният реализатор за гостите, но липсата на подкрепа от съотборниците му позволи на „синьо-белите“ да водят след първата четвърт.

Темпото се увеличи във втората четвърт, като за Спартак Георги Цеков пое инициативата, докато отборът на Миньор разчиташе на Васил Попов, Коди Шварц и Младенов. Захариев отбеляза кош със сирената, предоставяйки на Плевен аванс от 39:36 на полувремето.

Третата четвърт се запомни с бърза игра от страна на Спартак, които под ръководството на международния им представител в Европейската северна лига, увеличиха преднината си. Крис Кийлинг, Трей Хоулел, Бред Риийд и Кълвър бяха ключови в атака, което доведе до 14-точкова преднина след третия период.

В последната част, Миньор успя да намали разликата с точни стрелби зад дъгата от Попов и Шварц, но бързите реакции на Кълвър, Ранд и Хоулел за Спартак бързо ликвидираха напрежението, осигурявайки убедителна победа на домакините.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com

Вашият коментар