Спартак Плевен започва сезона с убедителна победа над Миньор 2015

БАСКЕТБОЛ Спорт


Спартак Плевен постигна първа победа за сезона в първенството на НБЛ, след като надделя над Миньор 2015 с резултат 89:75 в зала „Балканстрой“. Един от ключовите играчи за успеха беше Милен Захариев, който отбеляза 11 точки и се отличи с добри изяви както в нападение, така и в защита.

По време на почивката треньорът насърчи отбора да играе по-агресивно и да увеличи разликата в резултата. Усилията се отплатиха след почивката, когато тимът показа по-ефективна игра, особено при бързите нападения. Захариев призна, че двуседмичната пауза е била полезна за отбора след интензивния график от пет мача за 14 дни.

Захариев отбеляза, че за началото на сезона е нормално играта да бъде колеблива, но с времето ще се подобри. Европейската северна лига, въпреки натовареността, е ценен опит за Спартак, който им дава възможност да се изправят срещу силни европейски отбори.

Върху следващите им мачове, включително и срещу Нюкасъл Ийгълс, Захариев коментира, че предстои да подготвят скаутинг, тъй като опонентите са атлетични и добре подготвени.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com

Вашият коментар