Задържани за кражба и наркотици в Плевен и Никопол.

Полиция

Според информационния бюлетин на МВР – Плевен, на 21 октомври възникват няколко криминални инцидента в региона. В село Мечка е установено незаконно присъединяване към електроразпределителната система в частен имот, като полицията е извършила оглед и е уведомила прокуратурата в Плевен. Образувано е досъдебно производство, по което се работи активно.

Междувременно в Плевен, полицейски патрул задържа 29-годишен водач на „Ленд Ровър“ на ул. „Отец Паисий“, след като наркотестът му дава положителен резултат за канабис и метамфетамин. Лицето е задържано за срок до 24 часа, а прокуратурата е уведомена по случая.

В допълнение, служители от Никопол разкриват взломна кражба в село Новачене. На 21 октомври е получен сигнал за разбита стопанска постройка и кражба на отоплителен уред „Дипломат“. Благодарение на бързите действия на полицията, 25-годишен местен жител е идентифициран и задържан, а откраднатият уред е намерен и съхранен в полицията. По случая е образувано досъдебно производство и продължава разследването.

Тези инциденти подчертават активната работа на полицейските сили в региона и усилията им за бързо и ефективно разрешаване на престъпната дейност.