Читалище организира рецитаторски конкурс по стихове на Вапцаров

Общество


Народно читалище „Никола Йонков Вапцаров – 1908“ в Червен бряг за пореден път организира регионален рецитаторски конкурс, посветен на творчеството на поета. Тазгодишното 16-о издание на конкурса ще се състои на 25 ноември, според информацията, публикувана на официалната Facebook страница на читалището.

Конкурсът е структуриран в два основни раздела: индивидуални и групови изпълнения, и е насочен към участници от различни възрасти. Малките почитатели на поезията ще се съревновават в три възрастови категории – от първи до четвърти клас, от пети до осми клас, и от девети до 12-и клас.

Индивидуалните участници ще трябва да подготвят изпълнения с продължителност до пет минути, като могат да избират между едно произведение или комбинация от откъси. Груповите участници имат по-голяма свобода при избора на представяне – те могат да интерпретират стихове на Вапцаров, да предложат мултимедийни презентации или други оригинални форми, с времетраене до 10 минути.

Изпълненията ще бъдат оценявани от жури, което ще следи за правилното наизустяване на текста, ясната дикция, артистичността и оригиналния подход при представянето. За най-добрите в конкурса са предвидени награди във всяка категория и възрастова група.

Крайният срок за подаване на заявки за участие е 18 ноември и те трябва да бъдат изпратени по електронната поща на читалището.

Източник на информацията: БТА.

Вашият коментар