Пожар унищожава складове и автомобили в Плевенската индустриална зона.

Полиция

Информационният бюлетин на МВР – Плевен съобщи за сериозен пожар, който избухна рано сутринта в Западната индустриална зона на Плевен. Сигналът за инцидента е получен в 03:22 часа и веднага са изпратени екипи от полицейски и пожарни служби. На място са установени две горящи индустриални постройки, обособени като автосервизи, както и множество запалени моторни превозни средства. Пожарът е започнал около 01:40 часа и е унищожил напълно постройките, три хидравлични подемници и 13 автомобила. По случая е образувано досъдебно производство и разследването продължава.

Същия ден екип на РСПБЗН – Плевен е отреагирал на пожар на газова бутилка на тераса. Произшествието е причинено от техническа неизправност. При него е пострадал 71-годишен мъж и са нанесени щети на спрян под терасата автомобил и дограма.

Властите са били заети с още няколко инцидента, включително запалени отпадъци в ж.к. „Дружба“ и огньове от сухи треви в землищата на село Реселец и град Тръстеник, които са били успешно потушени без материални загуби. Имало е и изтичане на природен газ в село Радомирци, но без пострадали.

Междувременно в Плевен са предприети бързи производства за шофиране след употреба на алкохол. На 22 октомври на улица „Братя Миладинови“ е спряна 49-годишна жена с положителна проба над 1.2 промила, а на 24 октомври в Кнежа е задържан 36-годишен шофьор на „Пежо“ с подобна концентрация на алкохол. И в двата случая са образувани наказателни производства и работата продължава.