В международен античен фестивал участва клуб „Трибали” – Плевен [ИП]

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

Сред руините на античен амфитеатър в кв. „Река Девня“ в гр. Девня на 9 и 10 юни се проведе  Международния фестивал „Марцианопол – животът в древния град“.  Античен клуб „Трибали“ – Плевен с ръководител Милен Първанов се включи в пресъздаването на епичните битки и в демонстрациите на оръжия и бойни техники от времето на славните траки.В двата фестивални дни имаше множество приятни изненади за посетителите, като дегустации на тракийски вина, томболи и атрактивни гладиаторски двубои. Жителите и гостите на град Девня бяха пренесени  хилядолетия назад във времето, когато Девня всъщност е носила името Марцианопол.
Клуб „Трибали“ – Плевен е създаден през 2018 г. и неговото име е заимствано от името на древното тракийско племе трибали, което населявало в древността Северозападна България. Идеята за основаването му е породена от желанието на група плевенчани – приятели и съмишленици да популяризират един от най-старите народи на света – тракийският, както и да припомнят чрез изявите си, че всъщност ние българите сме потомците на старите траки, владеели двата полуострова – Балкански и Малоазийски.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com