Две високи отличия за Калина Павлова от школа „Колорит” от пленер в Румъния [ИП]

Култура

14-годишната Калина Павлова от арт школа „Колорит“ в Плевен спечели сребърен медал и Специален приз от международната среща на младежкото изкуство „PIATRA NEAMT- 2018“, провела се от 22 до 31 юли в Румъния. Под ръководството на своя арт педагог Майя Ананиева, Калина рисува средновековната румънса архитектура и се състезава за наградите на международния арт форум в конкуренцията на 60 талантливи младежи от 12 страни от различни континенти. На втория състезателен ден Калина спечели Специален приз за най-добра рисунка на емблематичната  „The Church of Steven the Great”.

Изградени в изчистен декоративен стил живописните творби на Калина впечатляват всички участници. На заключителния етап на форума, журито присъжда на Калина Павлова Сребърен медал за колекцията от рисунки, създадени по време на международния пленер. Арт школа „Колорит” и  нейният ръководител Майя Ананиева получават Почетни дипломи. Организатори на международната арт среща са Културната Асоциация „ARTE.RO” и Общината на град Piatra Neamt.

 

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com