Две плевенски деца  с награда от националния конкурс „Моето ДЗИ” [ИП]

Образование

6-годишната Джулиана Пацева от ДГ „Зорница” и петокласничката Йоана Маркова от  ОУ „Д-р Петър Берон” са двете плевенски деца, които са отличени в тазгодишното издание на Националния конкурс за детска рисунка „Моето ДЗИ”.
Петото издание на конкурса се проведе от началото на май до края на август. Тази година темата на рисунките, с които се изявяваха деца на възраст от 6 до 14 години, беше „Безопасността на пътя“. В конкурса са участвали ученици от 87 населени места  – общо 145 образователни институции съответно със 743 участници с живописна или графична рисунка, 93 участници – с компютърна графика, и 8 – с видеоклип.
Коста Чолаков – главен изпълнителен директор на ДЗИ, сподели: „Щастлив съм, че успяваме за пета поредна година да организираме конкурса за детска рисунка. Фактът, че тази година разширихме конкурса, като дадохме възможност за участие с дигитални рисунки и видео, предостави възможност на по-дигитално ориентираните деца да се включат също с предложения, което добави допълнително над 100 участника към общия им брой. Засиленият интерес към конкурса свидетелства, че достигаме до малчуганите, провокирайки ги да мислят от малки по темата за поведението ни на пътя, което всъщност е нашата цел.“
Победителите са определени от компетентно жури, като авторите на десетте най-високо оценени творби в категория „Рисунка“ получават стативи и пособия за рисуване, а първите трима победители в останалите две категории „Компютърна рисунка“ и „Видеоклип“ са наградени с таблети. Ето и кои са те:
Живописна или графична рисунка
Мариана Калинякова, 6 год., ДГ ЦПЛР, град Бургас
Венко Желязков, 6 год., ДГ „Пролет”, град Ямбол
Цветомира Павлова, 6 год., ДГ „Зора”, град Червен бряг
Хелен Хюсеин, 6 год., ДГ „Здравец”, град Попово
Александра Минчева, 6 год., ДГ „Брезичка”, град Бургас
Джулиана Пацева, 6 год., ДГ „Зорница”, град Плевен
Емилия Петрова, 4 клас, СУ „Цанко Церковски”, град Полски Тръмбеш
Йоана Маркова, 5 клас, ОУ „Д-р Петър Берон”, град Плевен
Ванеса Ценова, 1 клас, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, град Свети Влас
Денислав Младенов, 2 клас, ОУ „Отец Паисий”, с. Петърч, София област
Компютърна рисунка:
Йоана Спасова, 4 клас, ОУ „Георги С. Раковски”, град Варна
Йоанна Мантзуни, 3 клас, СУ „Летец Христо Топракчиев”, град Божурище
Вяра Ганчева, 2 клас, ОУ „Неофит Рилски”, град Габрово
Видеоклип:
Йоан-Александър Газибаров, 3 клас ОУ „Неофит Рилски”, град Дупница
Марина Копринкова, 3 клас ОУ „Кочо Честеменски”, град Пловдив
ДаринКопринков, 6-год.
Георги Казанлийски, 2 клас СУ „Асен Златаров”, град Шабла, област Добрич

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com