Мирослав Петров: Ситуацията с преливащите язовири Ракита I и II постепенно се нормализира [ИП]

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

„Постепенно се нормализира ситуацията във връзка с преливащите язовири Ракита I  и Ракита II и вероятно няма да се наложи евакуацията на жителите на селата Садовец и Ракита“. В това увери  областният управител на Област Плевен Мирослав Петров, който през целия ден поддържа непрекъснат контакт с институциите и местната власт на засегнатите места.
В ранния следобед Петров проведе  работна среща с кметовете на Община Долни Дъбник и село Садовец. „Важно беше да изговорим механизмите за реакция след такава кризисна ситуация. Вече е започнало описването на нанесените щети, за които чрез Областна администрация Плевен ще се търси финансиране от Комисията по бедствията и авариите. Кметът на Община Долни Дъбник Борислав Станимиров се ангажира със средства на общината да бъде почистено дерето“, каза след срещата областният управител Мирослав Петров.
„Продължаваме да следим с повишено внимание развоя на нещата във връзка с двата язовира. Готовността за евакуация на населението остава при обилни валежи“, обобщи областният управител Мирослав Петров.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com