Облачно с валежи, повишение на температурите след 25 март.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


За периода от 25 до 27 март 2024 г., в региона на Западна и Централна Северна България се очаква следното време:

На 25 март, над Западна и Централна Северна България ще доминира облачно време, с дъждовни валежи преди обяд в централната част на Дунавската равнина. Следобед облачността ще намалее, а към вечерта небето ще се изясни. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максимални температури ще варират между 10° и 14°, като ще се повишава атмосферното налягане. Над Стара планина ще има снеговалежи и силен вятър.

На 26 март, преди обяд ще бъде слънчево, но след това облачността ще се увеличи, а през нощта към 27 март се очакват слаби дъждовни валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток-изток. Температурите ще бъдат между 2° и 16°, а атмосферното налягане ще намалява. Над Стара планина ще има облачност и валежи, като максималните температури на върховете ще бъдат около 9° на 1200 м и 1° на 2000 м.

На 27 март, облачността ще варира и все още ще има възможност за превалявания от дъжд. Температурите ще са между 6° и 22°, а вятърът отново ще е от изток. Максималната температура на върховете на Стара планина ще достигне до 15° на 1200 м и 7° на 2000 м. Вятърът там ще бъде умерен до силен от южната четвърт.

Информацията е предоставена от дежурния синоптик Валентина Радойска.