Проверяват пешеходните пътеки и знаците в района на училища и детски градини [ИП]

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

Специално създадена общинска комисия ще направи оглед на състоянието на пешеходните пътеки, уличната маркировка и пътните знаци в близост до училищата и детските градини в Плевен. Това стана ясно на днешното оперативно заседание на шефовете на отдели в Община Плевен. До четвъртък, 30 август, комисията трябва да излезе с констативен протокол какво трябва да се свърши, за да се осигури безопасността на учениците и децата със започването на новата учебна година.
Зам.-кметът Милен Яков, който води днешното оперативно заседание, определи крайните срокове за извършване на предвидените от комисията дейности. За освежаване на пешеходните пътеки, разчистване на растителност около знаците, с които те са означени и други дейности в районите на училищата трябва да приключат до 13 септември, а в районите на детските градини – 27 септември.
Сроковете са разумни и съм сигурен, че ще бъде направено необходимото за нормалното започване на учебната година, каза Яков.
Тази година първият училищен звънец ще удари на 17 септември, тъй като 15 септември е в събота.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com