Променлива облачност и валежи в Западна и Централна България.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Прогноза за времето за Западна и Централна Северна България от 28 до 30 март 2024 г. предвижда променливи метеорологични условия.

На 28 март в региона ще има переменна облачност, като се очаква умерен дъжд преди обед в западната половина от Дунавската равнина. През втората половина на деня облачността ще намалее, макар че в централната част на равнината ще има купесто-дъждовни облаци, които могат да доведат до превалявания и гръмотевици. Вятърът ще бъде предимно слаб до умерен от запад, но преди обед може да достигне силата на югозападно-южен вятър. Максималните температури ще варират между 18 и 20 градуса по Целзий, а атмосферното налягане се очаква да се повиши следобед. Високите части на Стара планина ще имат обилна облачност с валежи от дъжд и гръмотевици, и силен до бурен вятър от югозапад. Следобед вятърът ще отслабне и ще се преориентира от север.

На 29 март синоптиците прогнозират предимно слънчево време с лек до умерен вятър от югозапад-запад-северозапад. Температурите ще бъдат между 6 и 8 градуса, като могат да бъдат с 3-4 градуса по-високи на местата с по-силни южни ветрове. Максималните температури се очаква да бъдат от 22 до 24 градуса, със стабилно повишаване на атмосферното налягане.

В събота, 30 март, ще е слънчево и горещо с минимални температури между 10 и 12 градуса и максимални между 25 и 27 градуса. Вятърът ще бъде слаб до умерен от юг, а атмосферното налягане няма да претърпи значителни промени. В планинските части на Стара планина времето ще остане слънчево с умерен южен вятър.

Дежурният синоптик за прогнозата е Валентина Радойска.