Първа поетична книга представи младата плевенска поетеса Ванина Петрова [ИП]

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

В Плевен се проведе уникално по рода си събитие, наречено “Поезия на по чаша вино”. Събитието бе организирано от младата писателка Ванина Петрова, която е на 24 г. и е родом от Плевен. Въпреки че Ванина Петрова е завършила Магистратура по Молекулярна биология в Южния Университет на Дания, изкуството във всичките му форми е нейната истинска страст.
Ванина представи своята първа книга “Скитница Любов” в ресторант “Централ” пред подбрана публика от 80 гости, като събитието се състоеше от четене на избрани творби. Ники Веселинов беше фотографът, отразил цялото събитие, а за доброто настроение на публиката се погрижиха ученици на Николай Михайлов.

Ванина сподели причините, предизвикали я да започне да пише и говори по различни теми, които са включени в петте глави от нейната книга. Те пък са илюстровани от майката на младата авторка – Маринела Петрова. Събитието вдъхнови гостите да разровят стари спомени и да ги погледнат от нов ъгъл, а Ванина им обеща още изненади в бъдеще.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com