Първородният на Плевен за 2024 г. Християн в гостуване при кмета д-р Валентин Христов преди Великден

Последни новини


Плевенският кмет д-р Валентин Христов посрещна първото бебе за 2024 година и неговото семейство

В преддверието на Великденските празници Плевен се напълни с радост и топлина. Този път по случай посещението на първото за 2024 година бебе в община Плевен – малкият Християн, заедно с родителите си Памела и Христо Петкови. Кметът д-р Валентин Христов посрещна сърдечно семейството, за да отпразнува техното специално събитие.

Малкият Християн избра да се появи на света на 02 януари точно в 16.05 часа, превръщайки се в първия нов жител на Плевен за новата година. Неговите родители, двамата инженери, които живеят и работят в града, изпитват неподправено щастие от раждането на техния първороден син и първо внуче за двете страни на фамилията.

При срещата с кмета, д-р Христов сподели топли пожелания към младото семейство. „Да расте здрав, обграден с много любов и да радва своите близки,“ бяха думите на д-р Христов насочени към Християн, докато бебето изследваше спокойно кабинета и пребиваваше в обятията на своята майка.

Майката на Християн, Памела, разкри любопитни подробности за него: „Християн е кротко бебе, не се буди нощем, има апетит и се храни добре, върви едричък и в момента е близо 7 кг.“ Тя добави, че той е много любопитен и с радост позира за снимки, които вече броят стотици в семейния албум, а тези от днешната среща в Общината със сигурност ще заемат своето специално място.

В знак на признание и за укрепване на традицията местната власт, кметът д-р Христов връчи на семейството парична награда от 600 лв., както и специален подарък за бебе Християн, благодарение на решение на Общинския съвет. С това дружеското и тържествено посещение приключи, оставяйки усмивки и вълнение сред всички присъстващи.