Разтърсващи истории за отнети от родителите им българчета в Норвегия разказва Мария Цънцарова в „Тази сутрин“ [ПД]

България днес

Български деца са отнети от родителите си в Норвегия заради петънце върху блузката, кариес или защото новородено спи в леглото на майка си. Разследването на репортера на bTV Мария Цънцарова показа шокиращата действителност, с която български семейства се сблъскват в скандинавската държава. Историята продължава на 1 юни в „Тази сутрин“.
Разследващият журналист на bTV Мария Цънцарова поставя в обществения фокус казуса с жестоко отнеманите от своите родители деца в Норвегия. В студиото на „Тази сутрин“ зрителите на проследиха историята на Цветелина Оланд, която не е виждала децата си от 25 април, и на Деница и Станислав, които са напуснали Норвегия, за да спасят децата си.

Друга потърпевша майка – Надежда – разказа как след съседски конфликт е получила заплаха за сигнал до службата за закрила на детето. В Норвегия такива сигнали могат да доведат до проверки на семейството и да завършат с отнемането на детето от родителите.
В „Тази сутрин“ Мария Цънцарова и Антон Хекимян показаха и статистики за броя изведени от семействата им деца в Норвегия – за 2016 година при общо близо 59 000 хиляди деца, родени в страната, повече от 21 хиляди са били отнети от родителите им. Проблемът не засяга само българската общност – това е изводът, който направиха журналистите в студиото.

bTV продължава да следи темата – Мария Цънцарова разказва още шокиращи семейни истории в следващите няколко дни в „Тази сутрин“. Редакцията с най-голямо в доверие в България ще представи на зрителите отговора на българските институции и норвежките власти.
Информация и снимки: bTV

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com