Валежите в Плевен ще продължат [ПД]

България днес

Валежно и облачно време с гръмотевични бури прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология за днес, 9 юли. В Западна и Централна България се очаква да са в значителни количества. Жълт код за краткотрайни валежи и гръмотевични бури е обявен за 21 области, включително и Плевен, а атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца.
Максималните температури ще са 22-27градуса. Над Черноморието облачността ще е по-често значителна и на места ще има превалявания.
Ще духа слаб до умерен вятър от север и от североизток. Максималната темепратура на въздуха ще е 24-26°, приблизително колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.
В планините ще е облачно и дъждовно. Върховете често ще са в мъгла. Главно в следобедните часове и вечерта ще се развият и гръмотевични бури. Вятърът ще е до умерен от северозапад, в източните масиви – от югоизток. Хладно, с максимална температура на височина 1200 метра – около 17°, на 2000 метра – около 10°.
Утре, вторник, валежите ще продължат, но вече ще са на по-малко места и постепенно ще приклюват. Ще бъде сравнително хладно, с преобладаващи максимални температури между 22° и 27°.
От сряда въздушната маса над страната временно и относително ще се стабилизира. Ще има повече слънчеви часове, като все още са възможни и краткотрайни превалявания, но на малко места. Температурите ще се повишават и към четвъртък в равнинната част от страната ще достигат 32-34 градуса.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com