Патриотични организации тържествено отбелязват 150 години от рождението на ген. Владимир Вазов [ПД]

България днес

Патриотични организации тържествено ще отбележат 150 години от рождението на ген. Владимир Вазов – героят от победната битката при Дойран през 1918 г. Събитието ще се състои на 1 юли от 10,30 часа в село Рибарица на адрес ул. „Георги Бенковски“ 143. Там се намира последната къща, в която е прекарал последните дни от живота си ген. Вазов, информира Румен Христов, председател на Национално сдружение „Традиция 2015“ – клон Плевен, което е един от организаторите на събитието. В близост до нея има поставена паметна плоча, през която ще бъдат поднесени венци и цветя.
В честването ще се включат и наследниците на генерала – Мария Вазова, която е негова правнучка, и доц. Григорий Вазов, ректор на Висшето училище по застраховане и финанси. В организацията на събитието участват още Сдружение „Единство“, Патриотичен клуб „Бдинци“ – Видин, Община Тетевен, Сдружение „Хайдути“ – Луковит, и други патриотични организации. През месец май 2019 г ген. Владимир Вазов ще бъде честван и в Плевен, плануват от Национално сдружение „Традиция 2015“ – клон Плевен.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com