Слънчево, облачно време остава стабилно в Северна България.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Прогнозата за времето от 16 до 18 февруари 2024 г. за Западна и Централна Северна България предвещава разнообразни метеорологични условия.

На 16 февруари, западната част на региона ще се радва на слънчево време, докато в централните райони на Дунавската равнина и в предбалканските области облачността ще преобладава, намалявайки едва в късния следобед. Очакват се максимални температури между 8 и 10 градуса, като в западните райони температурите могат да достигнат до около 12 градуса. Атмосферното налягане ще остане стабилно, а в Плевен наблюдавано в 08:00 часа, то е било 1004.0 hPa с температура на въздуха 4.8°С.

На 17 февруари, мъглата от сутринта бързо ще се разсейва, като повече слънце се очаква в западната част на Дунавската равнина; централните райони ще са по-облачни. Минималните температури ще бъдат около нулата, с максимали почти без промяна спрямо предходния ден. Атмосферното налягане е на път леко да се повиши.

На 18 февруари се очаква променлива облачност, с поява на дъждове в западния предбалкан след обед, като валежите ще се разпространят на повече места през вечерта и нощта. Температурите ще се движат между 10 и 12 градуса, с минимални стойности около нулата. Атмосферното налягане ще се поддържа високо без много промяна.

Над Стара планина също се очаква разнообразие в метеорологичната картина през изброените дни, със слънчево време и предстоящи валежи от дъжд, преминаващи в снеговалежи над определена надморска височина.

Дежурният синоптик на прогнозата е Валентина Радойска.