С юбилейна научна сесия Медицински колеж – Плевен ще отбележи 70 години [ИП]

Здравеопазване

Тази година Медицинският колеж при Медицински университет – Плевен отбелязва 70 години от създаването си. На юбилейната годишнина е посветена Националната научна конференция за студенти и преподаватели, която за 16-та година се организира от Медицинския колеж. Тя ще се проведе на 29 и 30 октомври в ТЕЛЕЦ – Плевен. Официалното откриване е от 9 часа на 30 октомври.  В две пленарни заседания ще бъдат представени доклади и постери в научните направления медико-диагностични дейности, социални и фармацевтични дейности.
В 14 часа, след закриване на научната сесия, ще започне тържеството по повод  70-годишния юбилей на Медицинския колеж. То ще се проведе в зала „Магнум” на Втора клинична база.
Медицински колеж – Плевен е основан през 1948 г. като самостоятелно Медицинско училище. Днес колежът е основно звено в структурата на Медицински университет – Плевен. В колежа се провежда обучение по пет акредитирани специалности: медицински лаборант, рентгенов лаборант, социални дейности, помощник-фармацевт, медицинска козметика.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com