Цигуларката Зорница Иларионова готви концерти в София, Берн и Измир [ПД]

България днес

Цигуларката Зорница Иларионова готви концерти в София, Берн и Измир. Първата изява на талантливата плевенчанка ще е днес, 4 април, от 19,30 ч в залата на „Сити Марк арт център“ в столицата, където заедно с пианистката Мария-Елена Средева ще представи Соната за цигулка и пиано от Дебюси, Мазурка от Антонин Дворжак, „Поема“ от Шосон и третата Соната за цигулка и пиано на Брамс.
Същата програма ще бъде представена на 8 май в Берн, по покана на посланичката на България в Швейцария Меглена Плугчиева. Десет дни по-късно – на 18 май, младата цигуларка ще свири с Измирската филхармония Концерт за цигулка и оркестър от Сибелиус. Зорница Иларионова получи правото да участва в тази престижна сценична изява, след като миналата година стана лауреат на Международния конкурс за цигулари „Суна Кан“ в Анкара, Турция.
Зорница Иларионова е получила многократно признание за таланти си у нас и в чужбина. Родена е през 1992 г., а образованието си завършва в България и Испания. Специализира при изтъкнати цигулкови педагози. Печели награди от наши и международни конкурси и участия във Франция, Германия, Испания, Русия, Португалия, Белгия, Австрия, Гърция, Сърбия. Има записи на компактдискове в БНР и в Радио „Франс“.
В началото на годината представи България в най-престижния световен конкурс за цигулари в Сингапур и се пребори за участие във финала с повече от 120 участника.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com