Арт школа „Колорит“ спечели награди на конкурс във Франция.

Плевен днес


Българската арт школа „Колорит“ отбеляза значителен успех в 31-вото издание на Международния конкурс за пластични изкуства, проведено от Центъра на ЮНЕСКО в Троа, Франция. Темата на конкурса беше „Олимпийските игри от древна Гърция до съвременните игри … спортни таланти със споделени ценности“. В него участваха 4 500 произведения от деца и младежи от 78 държави, които изразиха духа и ценностите на Олимпийските игри чрез своите артистични творби.

От школа „Колорит“, 13-годишната Пламена Захариева получи най-високото отличие – „Наградата на ЮНЕСКО“, което включва Почетен медал и сертификат. Тя спечели със своето живописно произведение, отразяващо Олимпийските игри от древността до наши дни. Пламена се обучава в школата вече втора година под ръководството на арт педагога Майя Ананиева.

От същото учебно заведение, седемгодишният Аристеидис Сиармпас от Гърция, който също се обучава онлайн, спечели наградата „Номиниран автор“ със своята рисунка на тема „Олимпийските игри в древна Гърция“, което е забележително постижение, тъй като това е неговата първа рисунка под ръководството на арт педагог от школата.

Допълнително, трима ученици от „Колорит“ – Александър Петров, Павел Симеонов и Лилия Янкова – получиха наградата „Селектиран автор“ за своите произведения на спортни теми. Тези награди бяха дадени за техните креативни и емоционално изразителни творби в конкуренцията с много други артистични произведения.

Успехът на тези млади таланти е израз на гордост и удовлетворение не само за тях и техния арт педагог, но и за цяла България, като подчертава високото ниво на арт школа „Колорит“ в международен мащаб.

Източник на информацията: PlevenZaPleven