Арт школа „Колорит” спечели най-високото отличие от Международния фестивал „Малък битолски Монмартър” 2018 [ПД]

Култура

Арт школа „Колорит” спечели най-високото отличие от 37-я Международен арт фестивал „Малък битолски Монмартър” 2018, който се състоя в Македония, информира ръководителката Майя Ананиева. В крайното класиране за цялостно представяне на арт форума журито единодушно присъди на 16-годишната Християна Дечева най-престижния приз – Наградата на Битоля „Златна четка” и директно класиране за участие в „Малък Битолски Монмартър 2019”. На пленера в Охрид тя получи и наградата за най-добра рисунка за живописната си творба ”Лодки в Охридското езеро”.

Християна Дечева и Християния Василева (16 г) под ръководството на своя арт педагог Майя Ананиева пресъздават по оригинален и интересен начин старата македонска архитектура в градовете Битоля и Охрид. Новият стил и арт концепция на плевенската школа са високо оценени от журито на международния форум. Плевенският екип се състезава с двадесет творчески екипа от различни страни и континенти. Директорът на международния арт фестивал Коста Хаджи Антоновски поздрави ръководителя на Школата и двете участнички за изключителното представяне.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com