„Балкан срази Спартак Плевен и стана полуфиналист на юноши U17“

БАСКЕТБОЛ Спорт


Баскетболният тим на Балкан си осигури място сред последните четири в Държавното първенство за младежи под 17 години. Те постигнаха убедителна победа над съперника Спартак Плевен с крайното резултат 80:33.

Играейки на домашна сцена в Ботевград за предстоящите полуфинали, Балкан предстои да се изправи срещу отбора на Миньор Перник. В друг мач от същия етап ще се срещнат Черно море и ЦСКА.

Отбелязва се, че Балкан са единственият отбор, който е консистентно запазвал своята позиция сред топ 4 на Държавното първенство при 17-годишните от предишния сезон, със състезателите Дунав и БУБА, които отпаднаха в началните етапи на турнира.

В преодоляването на четвъртфиналния етап, Балкан доминираше над Спартак от началото до края на мача. През първата половина, играчите от Плевен успяха да записват само четири точки във всяка част. В този период играчите на Балкан отбелязаха повече от 20 точки в три от четирите четвърти.

Тихомир Николов стана най-резултатен за победата си със 16 точки, последван от Марк Шопов с 12 точки и Ивайло Христов с 11 точки.

За отбора на Спартак най-много точки записа Дарио Тодоров – 15.

[Подробна статистика и резултати от мача, както и програмата за финалите на юношеския турнир, не са включени в перифражировката.]
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com