Миньор 2015 в Топ 4 след победа срещу Шумен в юношеския баскетболен турнир.

БАСКЕТБОЛ Спорт


Спортната емоция в дебрите на баскетбола не изневери на феновете в Ботевград, където юношеският отбор на Миньор 2015 се наложи в четвъртфиналната схватка срещу състава на Шумен и си осигури позиция сред четирите най-добри отбора в борбата за националния титул при 17-годишните. С крайния резултат 76:71, „чуковете“, под ръководството на Милен Дудев, оставиха силно впечатление в зала „Арена Ботевград“.

Следващият стъпка за Миньор е полуфиналният двубой, където отборът ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Балкан и Спартак Плевен. Този мач ще приключи четвъртфиналната фаза по-късно в деня. За тима на Звонко Папак предстоят срещи, определящи класирането между петото и осмото място.

Първите минути на играта показаха равностойна борба, приключила с четири точки преднина за гостуващия отбор. Въпреки това през втората част, домакините реагираха решително и скоро постигнаха пълен обрат. Първото полувреме завърши с минимално предимство за Миньор – 37:36.

Заплетеността се запази и в началото на втората част, където се наблюдаваше ожесточена размяна на кошове. Шуменът се доближи на шест точки в предпоследния период, но „чуковете“ засилиха играта си и постепенно изплуваха напред в резултата. Въпреки усилията на шуменци да се завърнат в играта, Миньор успя да задържи своето водачество до самия край.

От Миньор със забележителна игра се открои Николай Михайлов с 19 точки и 14 борби. Денис Григоров добави 18 точки и 5 асистенции, докато Антонио Гелов приключи със 14 точки и 6 борби под коша. Георги Димов също внесе своя принос с общо 10 точки.

В отбора на Шумен, Владислав Станев се отчете с импозантните 17 точки, 14 борби и 6 асистенции, а Радостин Божилов реализира 14 точки. Росен Узунов и Стоян Славейков също се записаха в стрелците с по 10 точки за своя отбор.

[Продължение следва с програма и резултати от финалите за юноши U17]
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com