Задържан за опит за убийство след спор в Койнаре.

Общество


От Окръжната прокуратура в Плевен са съобщили днес, че е задържан 38-годишен мъж, обвиняем за опит за убийство. Престъплението се е разиграло в град Койнаре, община Червен бряг, където обвиняемият умишлено се е опитал да умъртви 61-годишен мъж. Случката датира от вечерта на 6 май, когато повреденият е бил намерен лежащ в безпомощно състояние на улица в града и е бил транспортиран в болница, като няма опасност за живота му.

Разследването е установило, че на 6 май двамата мъже са били на гости в дома на познати в Койнаре. След като обвиняемият е проявил враждебност към жертвата, е бил помолен да се махне. Той си тръгнал, но е завъртял обратно и изчакал 61-годишния на улицата, след което му нанесъл два прободно-прорезни удара в гръдната област и го оставил лежащ на земята. След инцидента пострадалият е открит и отведен в Спешното отделение за медицинско обслужване.

Окръжният съд е приел аргументите на прокуратурата, че по време на разследването са събрани достатъчно доказателства, подкрепящи тезата за виновността на обвиняемия. Съдът е решил, че съществува риск той да се укрие или да извърши повторно престъпление и е наложил най-тежката мярка – „задържане под стража“. Съдебното решение може да бъде атакувано пред Апелативен съд – Велико Търново.

От прокуратурата съобщават, че до момента са разпитани свидетели и са назначени нужните експертизи. Открит е и иззет ножът, използван при престъплението. Разследването продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Плевен.

Информацията за този материал е предоставена от кореспондента на БТА в Плевен Елина Кюркчиева от БТА.