Безплатен градски транспорт за деца до 14 години от 1 февруари след промяна в тарифата на „Тролейбусен транспорт“

Последни новини


От началото на февруари 2024 година започват да действат нови цени на абонаментите за вътрешен градски транспорт в Плевен, след като Министерски съвет одобри промени в края на миналата година. Деца до 14 години ще могат да пътуват безплатно с градския транспорт, а за междуградските пътувания децата от 7 до 14 години ще имат право на 50% отстъпка. Безплатните пътувания за деца по-малки от 7 години остават без промяна.

Пенсионерите и учащите също ще се възползват от увеличено намаление на абонаментните карти от държавния бюджет, което сега е 50%, в сравнение с предишните 20-30%. Лицата с над 70.99% увреждания ще получат минимална отстъпка от 25%.

Конкретни примери за Плевен включват намаление на цените на тримесечните абонаментни карти за пенсионери под 65 години от 84 на 77 лева, докато студентите и учениците в дневна форма на обучение ще плащат 35 лева за абонаментна карта по автобусната линия Плевен – Гривица, вместо предишните 50 лева.

За деца между 7 и 14 години на линията Плевен – Гривица се въвежда билет на цена от 1 лев, и абонамент за 50 лева, предназначен за хора с увреждания. Тези промени влизат в сила от 1 февруари 2024 година.