Безплатните покани за Фестивала за куклено изкуство „Шарено петле“ вече са достъпни [ПД]

Култура

Безплатните покани за Фестивала за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“ (5-8 юли) в Плевен вече са достъпни. Един зрител може да вземе до 4 покани от касата на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“, уточниха от културния институт.
Афишът включва както представления за деца, така и сравнително по-рядко показваните у нас спектакли за възрастни. За първи път в града ще бъдат представени и две продукции за най-малките – специално създадени за децата до 3-годишна възраст и техните родители.
В дните на фестивала в Плевен ще гостуват театрални трупи от седем града на страната – Бургас, Варна, Габрово, Сливен, Смолян, София и Стара Загора.
Фестивалът се организира от Община Плевен в партньорство с Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ и със съдействието на Фондация „Арт Офис“ и спомоществователи. Автор на логото на фестивала за куклен театър „Шарено петле” е плевенският художник Мирослав Минчев.
Първата проява е на 5 юли от 17:00 часа – игри и танци с бате Ицо (Христо Колев, Варна), и ще се състои пред Театъра. Час по-късно – в 18:00 ч, започва представление за цялото семейство – „Сливи за смет“, създадено от Център за изкуства „За Родопите“, гр. Смолян. В 21 часа започва спектакъл за възрастни „Stand Up Muppet Show“ на Театър „Корсар“, София.
Ето програмата и за останалите дни на фестивала:
6 юли11:00 – „ЖЪЛТО“Представление за най-малките (0-3) и техните родителиПродължителност: 35 мин.Център за изкуства „За Родопите“, СмолянАвтори Петър Тодоров и Десислава Минчева
18:00 – „РИСУВАНИ ПРИКАЗКИ“ (Храбрият Шивач)Представление за деца (4-7)Продължителност: 45 мин.Адаптация и изпълнение: Христо Колев, по приказката на Братя Грим
19:30 – „Малки истории за любовта“ (представление за цялото семейство)Държавен куклен театър Сливен, в сътрудничество с Театър „Стафан Бьорклунд”, Швеция
7 юли11:00 – „Каквото направи дядо, все е хубаво“Малка театрална компания, ГабровоПредставление за деца (4-7)Продължителност: 45 мин.
17:00 – Ателие изработка на кукли (пред театъра)Малка театрална компания, ГабровоПродължителност: 50 мин.
19:30 – „Бялата врана“ от Карел Чапек (представление за цялото семейство)Държавен куклен театър – Стара ЗагораПродължителност: 50 мин.
8 юли11:00 – „Бебешка пиеса“ (представление за най-малките и техните родители (0-3), Столичен куклен театър, София
18:00 – Циркова програма – жонглиране и баланс (пред театъра), Дуо BarbaroniTe, БургасЗа цялото семействоПродължителност: 45 мин.
19:30 – „Свят/о“Столичен куклен театър, СофияПредставление за възрастниПродължителност: 75 мин.
21:00 – Огнено шоу (пред театъра), Дуо BarbaroniTe, БургасЗа цялото семействоПродължителност 40 мин.
 

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com