Безплатни консултации за деца с аутизъм в Плевен обявиха.

Общество


В Плевен се предлагат безплатни консултации за деца с аутизъм и техните семейства. Инициативата е на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания (ЦСРИДУ) в града, съобщава директорът му Габриела Ованесян.

Повод е 2 април, когато светът отбелязва Световния ден на информираността за аутизма. Този ден се чества за първи път през 2008 година и цели повишаване на осведомеността, насърчаване на ранното диагностициране и интервенция, както и социализиране на хората с проблеми от аутистичния спектър, посочва Ованесян.

Безплатните консултации са предназначени да стимулират развитието на децата и да предоставят подкрепа на родителите. В ЦСРИДУ работи екип от професионалисти с богат опит в областта на работата с деца с разнообразни увреждания. В момента услугата се ползва от над 25 деца с аутизъм.

Консултациите ще се провеждат в сградата на ЦСРИДУ, който се намира на ул. „Даскал Димо“ 7, етаж 1, вход В. За информация и записвания, специалистите са достъпни на електронна поща [email protected] и по телефоните 064/ 801303 и 0879/ 911 381.

БТА напомня, че центърът стартира и безплатни консултации за деца със Синдром на Даун и техните семейства.

Информацията за статията е предоставена от Елина Кюркчиева от БТА.