Безплатни консултации за деца с Даун синдром в Плевен проведени

Плевен днес


Центърът за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания в Плевен стартира записванията за безплатни еднократни консултации, предназначени за деца със синдром на Даун и техните родители. Целта на тези консултации е да подпомогнат както развитието на децата, така и да предоставят необходимата подкрепа на родителите. Услугата ще бъде предоставена от опитни специалисти и ще се провежда в сградата на центъра, разположена на улица „Даскал Димо“ 7, етаж 1, вход В, в град Плевен. За допълнителна информация, записвания и контакт, заинтересованите лица могат да се обръщат към центъра чрез имейл на адрес [email protected] или да се обадят на телефонните номера 064/801303 и 0879/911 381.

Тази инициатива се организира в чест на Международния ден на хората със синдром на Даун, който се отбелязва на 21 март всяка година.

Допълнително, в рамките на подобни инициативи, се отбелязва, че болницата „Сърце и Мозък“ предлага безплатни прегледи и консултации. Също така се предвижда безплатна конференция на тема иновации и се споменават 56 лекарства за сърдечносъдови заболявания, които стават безплатни.

Източник на информацията: PlevenZaPleven