Заловени бракониери на язовир Сопот от служители на ИАРА Плевен.

Плевен днес


Специализирани служители на ИАРА от сектор „Рибарство и контрол“ в град Плевен проведоха нощен обход в района на язовир „Сопот“. Те използваха термокамера за наблюдение на дейностите във водоема и установиха двама души в лодка, които изпускаха в водата мрежа за риболов. След известно време един от риболовците беше заловен в акта на извличане на мрежата от язовира.

В резултат на проверката, контролният екип е съставил акт за установяване на нарушение по чл. 39 а., ал.1 от Закона за рибарството и аквакултурите (ЗРА). Уловените риби – пет шарана с общо тегло приблизително 60 кг, бяха освободени обратно в язовира. Другата уловена риба, включително костур, бяла риба и платика, тежаща около 16 кг, беше дарена на Дом за възрастни хора, намиращ се в село Добродан.

По време на проверката са били конфискувани предметите използвани за незаконния риболов: 80-метрова мрежа с височина 5 м, лодка дълга 3,2 м с мотор и две гребла, които сега са собственост на държавата. Информацията е предоставена от ИАРА.

Източник на информацията: PlevenZaPleven