Електрохолд улеснява плащането на сметки онлайн без регистрация.

Плевен днес


Клиентите на Електрохолд Продажби вече имат възможността да извършват онлайн плащания на своите сметки за електроенергия без необходимостта от регистрация, използвайки виртуален POS терминал на уебсайта на компанията. Тази опция, достъпна от септември 2023 г., изисква само въвеждане на клиентския номер, след което клиентите могат да изтеглят разписка за направеното плащане. Ако пожелаят да съхранят своите данни за бъдещи плащания, те могат да предоставят своя имейл и телефонен номер.

С въвеждането на виртуалния POS терминал на уебсайта www.electrohold.bg/vpos, Електрохолд Продажби значително улеснил достъпа до своите услуги и дигитализира процеса на плащане. Електрохолд отчита, че все повече клиенти предпочитат онлайн услугите и извършват плащания чрез новата система, с почти 10 000 месечни трансакции.

През последните години, според анализ на Електрохолд, се наблюдава стабилно увеличение на броя на клиентите, използващи онлайн услугите на компанията, с регистрирани почти 15 000 нови потребители в платформата за електронни услуги на Електрохолд Продажби и над 10 000 в тази на ЕРМ Запад през миналата година.

В рамките на годината, компанията е обработила над 51 000 клиентски запитвания с отговор до 24 часа в 98% от случаите и е наброяла над 207 000 регистрации за sms-известявания преди прекъсвания на електрозахранването. Информационната линия 0700 10 010 е отговорила на над 780 000 обаждания през 2023 г.

Електрохолд също така поддържа две уникални структури за защита на потребителите – Енергиен омбудсман и Потребителски съвет, които през 2023 г. са разгледали над 700 сигнала. Тази информация е предоставена от Пресцентъра на Електрохолд България на фона на Световния ден на потребителите и отразява растящата тенденция към цифровизация на потребителските услуги.

Източник на информацията: PlevenZaPleven