Безплатни нефрологични прегледи в „Сърце и Мозък“ на 14 март.

Плевен днес


Отделението по хемодиализа в болницата „Сърце и Мозък“ в Плевен предлага безплатни прегледи и консултации по нефрология на 14 март, което попада в четвъртък между 09:00 и 13:00 часа. Прегледите ще се проведат в кабинет по нефрология на болничния адрес ул. „Пиер Кюри“ №2 и пациентите трябва да се запишат предварително по телефона.

Поводът за инициативата е световният ден за борба с бъбречните заболявания, който се чества всяка година на втори четвъртък през март, а отделението включва екип от опитни медицински специалисти под ръководството на проф. Васил Тодоров.

Професор Тодоров информира, че бъбречните заболявания са чести и могат да влошат значително здравето на пациентите. Той изтъква важността на ранното откриване и лечение на бъбречни заболявания, което може да отложи или да предотврати необходимостта от диализа. Професорът също така призовава за регулярни профилактични прегледи, особено за хора в рискови групи, и за тясно сътрудничество между общопрактикуващи лекари, специалисти и здравни организации в откриването и лечението на бъбречни заболявания.

Инициативата за световния ден на борба с бъбречните заболявания стартира през 2006 година с цел да повиши осведомеността за здравето на бъбреците, да предотврати хроничната бъбречна недостатъчност и да подобри живота на засегнатите хора.

Източник на информацията: PlevenZaPleven