Безплатно паркиране в „Синя зона“ в Плевен на 2 май по заповед на кмета

Последни новини


**“Синя зона“ в Плевен остава безплатна на 2 май**

В град Плевен, на 2 май 2024 г., шофьорите ще могат да паркират без да се налага да плащат за „Синя зона“. Решението бе взето със заповед на кмета д-р Валентин Христов и обхваща всички обособени места за почасово платено паркиране в града.

„Паркирането на 2 май ще е свободно в рамките на ‘Синя зона’. Важно е да се спазват общите правила за паркиране, за да не нарушаваме обществения ред и безопасността на движението“, подчерта кметът.

Основанието за издаването на заповедта е по чл. 44, ал.2 във връзка с чл. 44, ал.1, т.1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, съчетано с чл. 31а от Наредба № 3 за обществения ред.

Въпреки въведената еднодневна мярка за безплатно паркиране, властите подчертават, че шофьорите все пак трябва да следват изискванията на Закона за движение по пътищата. При констатирани нарушения, превозните средства ще бъдат санкционирани, включително и с репатриране от автомобил тип „паяк”.

Жителите и гостите на града се приканват да се възползват от възможността за безплатно паркиране, но и да бъдат внимателни да не пречат на нормалното протичане на градския трафик.