„Плевен домакин на международен тренировъчен семинар по карате с участието на световни треньори“

Последни новини


Плевен стана център на бойните изкуства, като посрещна едни от най-емблематичните имена в света на каратето. Световно известният треньор Луис Мария Санс и българинът Ангел Стефанов, който отведе Ивет Горанова до олимпийската титла, се включиха в двудневен тренировъчен семинар, събрал участници от различни държави. Събитието се разгърна на 27 и 28 април във волейболната зала на спортния комплекс „Спартак“ в града.

Официалното откриване на семинара беше празнично обявено на 27 април в 11:30 часа, благодарение на усилията на Клуб по бойни изкуства „Петромакс“ и неговия президент Русалин Русалинов, който е и президент на Българската федерация по карате. Община Плевен изигра ключова роля като основен партньор, осигурявайки необходимата подкрепа за осъществяването на международния форум.

„Този семинар е изключителна възможност за всички изучаващи и практикуващи карате да обогатят уменията си и да се запознаят с различни техники и подходи, директно от някои от най-добрите специалисти в спорта“, сподели Ангел Стефанов по време на откриването.

Участниците в семинара имаха възможността да работят здраво под ръководството на треньорите, които наред с практически упражнения и демонстрации, предадоха ценни знания и философията на бойното изкуство. Според Луис Мария Санс, „Каратето не е само спорт; то е начин да се развиваме физически, ментално и духовно, да изградим дисциплина и уважение към другите.“

По думите на Русалин Русалинов, президента на организиращия клуб „Петромакс“, „Плевен се превърна в място на среща за каратеки от цял свят и това е чест и признание за нашия град и нашата общност.“

Събитието в Плевен със сигурност ще остави трайни следи в сърцата и умовете на всички присъстващи, предлагайки едно незабравимо преживяване в света на бойните изкуства.