Библиотекари от 22 селища на 3 общини обмениха добри практики в град Гулянци [ПД]

Култура

Библиотекари от 22 селища на 3 общини обмениха добри практики в град Гулянци, информира Димитринка Гетова, секретар на НЧ“Зора -1990 г.“ в село Победа. Срещата се е състояла на 10 май, в навечерието на Деня на библиотекаря, който се отбелязва днес, 11 май.
Читалищните дейци от Общините Долна Митрополия и Долни Дъбник гостуват за културен обмен на НЧ ”П. Р. Славейков” в град Гулянци, където Малинка Таирова, библиотекар, приветства всички участници в срещата.
Гостите разгледаха  библиотеката, салона и всички зали, в които се провеждат читалищните дейности. Домакините представиха с мултимедия забележителностите на града, както и своята библиотечна и читалищна дейност. По време на срещата всеки секретар-библиотекар представи накратко работата на своето читалище, библиотека, самодейна група, като всички споделиха задоволство от зародилото се приятелство и обмен на добри практики между читалищата от трите общини.
Гостите  поднесоха символични подаръци на домакините – брошури и календари от град Долни Дъбник, краеведски книги за историята на селата Комарево, Победа, Божурица, Ореховица и Подем, рекламни DVD дискове от работата на читалищата по проекти, календари от Общинска декада на културата в град Тръстеник, ръчно изработени сувенири от детска арт работилница град Долна Митрополия и др.
По време на работния обяд, в непринудени разговори, културните деятели от трите общини обсъждаха идеи за бъдещи съвместни културни прояви. Организаторите на събитието – Димитринка Гетова, Теодора Димитрова, Галя Кучева и Лена Богданова, изразиха от свое име и от името на всички гости благодарност за гостоприемството и радостта си от културното сътрудничество.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com