Бизнесът в Левски обединява сили за подобряване на града.

Плевен днес


На 7 февруари в заседателната зала на Община Левски се състоя трета работна среща между представители на местния бизнес. Мениджърът на Търговска верига „Абсолют+“ Георги Венциславов, който е значим частен инвеститор в региона, изрази становище, че подобрението на качеството на живот в града и неговия външен вид изисква усилията както на общината, така и на местния бизнес. Последните вече са помогнали за почистването на надлеза в града и финансирането на скулптурна композиция „Земляците“, посветена на Георги Парцалев, Дончо Цончев и Григор Вачков.

Третата среща ще разгледа нови идеи за развитие, създаване на атрактивни съоръжения и други инициативи за облагородяване на града. Планира се тези нови предложения да станат известни наблизо.

Местният бизнес призова местния парламент да подкрепи със своето месечно възнаграждение изграждането на скулптура „Земляците“. По време на първото заседание на местния съвет за 2024 година на 25 януари, Венцислав Георгиев (синът на Георги Венциславов) отправи апел съветниците да финансират скулптурата със средствата от своите заплати. Това решение трябва да бъде общо, от целия местен парламент. Скулптурата е посветена на известните личности и трябва да бъде завършена до юбилейната година на Георги Парцалев през 2025 година. За момента са събрани половината от необходимите 120 хиляди лева, а всяка подкрепа би била значима, споделя Георги Венциславов.

На срещата присъстваха и председателят на местния съвет д-р Галин Грозданов и заместник-кметът на Община Левски Елка Ангелова.

Източник на информацията и снимките е Пресцентърът на Община Левски.

Източник на информацията: PlevenZaPleven