„Благотворителен концерт в Плевен събира средства за фотоволтаична инсталация на хижа „Плевен““

Последни новини


Плевенски благотворителен концерт подкрепя изграждането на еко инсталация

Плевен. За да подкрепят изграждането на фотоволтаична инсталация на покрива на хижа „Плевен“, на 16 април, в зала „Катя Попова“ ще се проведе благотворителен концерт. Фондация „Обществен фонд за хижа Плевен“, съвместно с Туристическо дружество „Кайлъшка долина“ и Общински комитет „Васил Левски“ – Плевен, с подкрепата на местната община, канят всички жители и гости на града да се насладят на музикално събитие под надслов „Пролет в планината“.

Във вечерта на музиката ще представят музикални произведения Общински хор „Гена Димитрова“ под диригентството на Анелия Дечева, както и Общинският духов оркестър с диригент Пламен Марков. Очакват се мелодии от сферата на популярните евъргрийни, класическа музика и фолклорни обработки.

За да станете част от благотворителното събитие и да приемете участието си като дарение, поканите се предлагат срещу сумата от 20 лева. Те могат да бъдат запазени предварително в офиса на ТД „Кайлъшка долина“ Плевен при Надя Генова /тел. 0882/966 363/, както и при Сдружението и Общинския комитет „Васил Левски“ при д-р Галина Цветкова /тел. 0887/759 170/. Желаещите могат да ги получат и на самото място преди началото на концерта.

Кампанията за събиране на средства включва и дарителска сметка на Фондация „Обществен фонд за хижа Плевен“ с номер BG88FINV91501016907742, където могат да се направят вноски. Всички приходи от продажбите на покани и дарения по сметката ще бъдат инвестирани именно и само в изграждането на фотоволтаичната инсталация на хижата.

Сред природата на Бъзов дял, хижа „Плевен“ е най-голямата във високата част на Стара планина. С капацитет над 100 леглови места, комплексът предлага разнообразие от удобства за посетителите – от туристическа столова и ресторант до читалня с богата библиотека и роял. След скорошен ремонт, тя е перфектно място за любителите на летния и зимния туризъм, предлагайки райската природа на Балкана и лесен достъп до множество планински дестинации. Хижата се управлява от Туристическо дружество „Кайлъшка долина“ – Плевен.