Прокуратура разследва убийство с прободни рани в Плевен.

Крими


Окръжната прокуратура – Плевен ръководи разследването на досъдебното производство във връзка с убийството на Д.М. на 42 години от нейния съпруг К.К. на 57 години. Сигналът за извършеното престъпление е подаден в 06:50 часа на 10 април 2024 година на телефон 112.

В началото на разследването е установено, че пострадалата Д.М. и К.К. са живели заедно от 2002 година и през последните около 20 години са пребивавали в Испания. През 2016 година те сключили граждански брак. Към края на 2023 година Д.М. се завръща в България с двете им деца. Жената подава две молби за развод до районния съд, които по-късно оттегля. В началото на 2024 година тя подава молба за издаване на заповед за защита от домашно насилие, която също оттегля по-късно, делото е прекратено, а издадената заповед за незабавна защита е обезсилена.

Към момента на инцидента семейството, заедно с двете деца, живее в дома, стопанисван и обитаван от родителите на Д.М. На сутринта на 10 април 2024 година, майката на жертвата открива тялото ѝ в спалнята на семейния дом. При проведения оглед на тялото на Д.М. са установени шест прободни рани – четири на врата, една под мишницата и една на гърба. В същия дом е намерен нож, с който, според първоначалната полицейска версия, е извършено убийството.

Малко по-късно е открито тялото на К.К., самообесил се в друга къща, която той бил купил преди няколко месеца. По делото се изследват различни версии за мотивите, условията и методите на извършението на престъплението. Предвижда се извършването на допълнителни огледи, разпит на свидетели, назначаване на експертизи и събиране на други доказателства, които да помогнат за изясняване на причините за извършеното престъпление.

Разследването продължава под надзора на Окръжната прокуратура – Плевен и с участието на разследващ полицай от Областната дирекция на МВР – Плевен.

Информацията в статията е предоставена от infopleven.com.