Благотворителен концерт за фотоволтаици на хижа Плевен на 16 април.

Общество


Благотворителен концерт в подкрепа на инициативата за изграждане на фотоволтаична инсталация на покрива на хижа „Плевен“ ще се състои на 16 април. Информацията бе съобщена от Надя Генова, секретар на Туристическо дружество (ТД) „Кайлъшка долина“, което в сътрудничество с Фондация „Обществен фонд за хижа „Плевен“, Сдружение и Общински комитет „Васил Левски“ – Плевен организират събитието.

В концертната програма ще участват Общински хор „Гена Димитрова“ под диригентството на Анелия Дечева и Общинският духов оркестър с диригент Пламен Марков. Предвидени са изпълнения на популярни евъргрийни.

„Всеки, който желае да се наслади на музиката и да подпомогне инициативата, може да закупи покана – дарение за сумата от 20 лева. Билети могат да бъдат закупени в офиса на ТД „Кайлъшка долина“ или да бъдат заявени посредством телефоните: 0882966363 и 0887759170″, допълни Генова.

Тя също така поясни, че всеки може да направи и дарение директно по банковата сметка на Фондация „Обществен фонд за хижа „Плевен“. Събраните средства от концерта и даренията ще бъдат изразходвани изцяло и само за реализацията на проекта.

Концертът, озаглавен „Пролет в планината“, ще се проведе в зала „Катя Попова“ от 18:30 часа във вторник.

Хижа „Плевен“ е най-голямата високопланинска хижа в Стара планина, разположена в местността Бъзов дял, на северните склонове на планината. Комплексът включва две сгради – малка и голяма хижа, с общ капацитет на легловите помещения над 100 места. Предлага се столова, бар, ресторант и читалня с богата библиотека, където има и роял. Почти целият комплекс е скоро реновиран и е прекрасен както за летен, така и за зимен туризъм. Стопанисването е поверено на ТД „Кайлъшка долина“ – Плевен.

Информацията за тази статия е предоставена от Елина Кюркчиева от БТА.