Представяне на книгата „Хиперсъзнание“ в Националната библиотека.

Общество


Книгата „Хиперсъзнание“ предстои да бъде представена в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ (НБКМ) на 25 април. Произведението разкрива пълноважни техники, създадени на фона на научни проучвания, които целят преобразяване на подсъзнателния ум, според организаторите на събитието.

Творци за всеки раздели на публикацията са проф. Моника Балаян и журналистката Петя Минкова. Книгата описва новаторски методи и специфични методики, които са били проверявани с помощта на уреди за отчитане на мозъчните импулси, посочват издателите от издателство „Труд“. Според тяхните наблюдения в началната фаза на експериментите при осемдесет процента от изследваните хора, мозъците са сякаш в състояние на сън. Независимо от възрастта и времето от денонощието, използваните уреди показват, че превалиращите мозъчни вълни у мнозинството от участниците са тета вълни, типични за състоянието на дреме. „Ето защо в книгата са включени разнообразни методи за стимулиране на мозъчната активност, а също и детайлизирани упражнения, които да позволят задействането на гама-вълните, при които човек е най-продуктивен и съсредоточен. Тези вълни са изключително значими, тъй като когато те преобладават, личността избира най-правилното решение от десет възможни, докато при доминиране на други вълни, в най-добрия случай ще се колебаем между четири, без никаква сигурност за избора на най-правилното,“ разясняват от издателството. Те добавят, че в публикацията се доставя информация за ролята на подсъзнанието, което определя 98% от решенията ни, и само два процента от тях са резултат от детайлно осъзнано мислене.

Обкроената в „Хиперсъзнание“ система е изградена върху факти, открити от Моника Балаян в Матенадаран.

В рамките на представянето в НБКМ е предвидено среща с хора, които са инвестирали двегодишен период в проучване на методите и въздействието им върху подсъзнанието. След премиерата в София, „Хиперсъзнание“ ще бъде представено и в други градове като Пловдив на 7 май, Плевен на 31 май, Враца на 7 юни и Варна на 10 юни.
/ ГН
/АКМ

Информацията в статията е предоставена от БТА.