Плевенски олимпийци по природни науки Крум и Виктория отличени с медали на световно ниво

Последни новини


Плевенски Олимпийци Блестят в Света на Природните Науки

Плевен се гордее със своите млади таланти – Крум Александров и Виктория Иванова, които вчера бяха част от откритата изложба „Моите будители“. Тази експозиция, устроена във фоайето на зала „Катя Попова“, издига успехите на българските олимпийци по природни науки и техните наставници.

Крум, удостоен с златен медал от Международната олимпиада по химия и сребро от Менделеевската олимпиада, и Виктория, носителка на бронз от олимпиадата по биология, споделиха своите впечатления: „И двамата сме много радостни, че изложбата е в родния ни град. Това са важните неща, това е добрата новина,“ заяви Виктория при презентацията.

Виктория, в момента студент по медицина в Софийския университет, признава, че упоритостта е ключът към успеха: „Просто не се отказваш – имаш крайна цел, движиш се право към нея и нещата се получават.“ От своя страна, Крум, студент по химия, подчертава значението на постоянството: „Трябва постоянство и работа с години, но, в крайна сметка, усилията се отплащат“.

Елина Димитрова, заместник-кмет на Община Плевен, благодари на младите олимпийци с думите: „Благодаря ви за това, че ни карате да сме горди с вас, че не се отказвате и продължавате напред, за това, че разнасяте славата на Плевен по целия свят“. Тя изрази увереност в бъдещи успехи на плевенските представители на международни олимпиади по природни науки.

Проектът „Моите будители“, реализиран с партньорството на СООПН, цели да популяризира и подкрепя бъдещите участия на българските ученици в световни научни форуми.

Изложбата ще остане отворена за любопитни посетители в Плевен до 7 май, давайки възможност на повече хора да се докоснат до вдъхновяващите истории на младите учени.